Skip to main content
Energetisch Therapeut Sjoukje Koetje

Mijn naam is Sjoukje Koetje, geboren in Groningen en sinds 1983 woonachtig in Twente, inmiddels al jaren in Borne.
Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen.

Vanaf jonge leeftijd ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de mogelijkheden vanuit de natuur en wat er allemaal nog meer is (dan mij werd verteld). De taal der kruiden van Mellie Uyldert was mijn handboek tijdens mijn middelbare school periode. Het anders kijken zat er al vroeg in.

De interesse in energetische gezondheidszorg en behandelmethoden, alles naast het reguliere is altijd gebleven. Hierdoor ben ik gewend om klachten in een breder geheel te zien en te behandelen. In de loop van de jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd.

Na mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige heb ik de lerarenopleiding Verpleegkunde afgerond, om mij verder te bekwamen in kennisoverdracht. Vanaf  2005 werk ik als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in de Geestelijke Gezondheidszorg. Ik hoop de bruggenbouwer te zijn tussen regulier en complementaire zorg.

Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk, HEELVANZELF. De naam geeft in meerdere betekenissen aan waar het om gaat. In mijn praktijk gaan processen snel en diep omdat het op andere bewustzijnsniveau werkt. We gaan naar de basis waar de klachten ontstaan zijn, daar wordt het opgelost. We hoeven niet te weten waar dat is en wat precies de oorzaak is. De veranderingen zijn snel en groots; dat is genieten!

Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap

– Lao Tse

Touch for Health met allerlei extra modules en Reiki vormden ooit de basis van mijn energetische behandelingen.

In 2008 kwam ik in aanraking met Quantum Touch en de vervolgopleiding Quantum Balance. Deze methode ging over in Touch of Matrix,  hier heb ik (tot 2017) alle opleidingen van gevolgd.

In 2017 heb ik de Access Bars opleiding gedaan. De Body&Mind reflex control sluit hier goed bij aan om het geheel beter te kunnen integreren in mijn behandelingen.

Hier is een eigen methode uit voortgekomen, ontwikkeld samen met Janka van der Lande. Het is passend bij deze tijd en mijn manier van werken; Stap in Bewustzijn.

Bewustzijn is de mogelijkheid voortdurend te ontwaken in en naar meer mogelijkheden, meer keuze en meer leven. Stap in Bewustzijn kan als afzonderlijke behandeling gegeven worden maar ook geïntegreerd met andere methodes. Het is heel aangenaam om de cliënt puur met Stap in Bewustzijn, op de behandeltafel te behandelen. Dit is een mix van op diepere lagen werken en ontspannen (rust in hoofd).

Stap in Bewustzijn 1 bied ik aan als een 1 daagse cursus. Je krijgt tools om te werken naar meer bewustzijn, voor jezelf en om een volledige behandeling te kunnen geven. Je leert onder andere de hoofdreflexpunten.

Stap in Bewustzijn voor palliatieve/terminale zorg wordt sinds 2019 aangeboden. Het is enthousiast ontvangen. Deelnemers geven aan echt nieuwe handvatten te hebben en voelen zich minder machteloos. Ze geven aan dat ze hiermee extra zorg voor de cliënten kunnen leveren op een heel ander niveau.

Stap in Bewustzijn 2 en 3 bieden een krachtig vervolg op SiB 1. De diepgang en de effecten zijn indrukwekkend. Vanaf 2023 worden Stap 2 en 3 aangeboden als een 2 daagse cursus, om meer te benadrukken dat dit een geheel is, en heet dan Stap in Bewustzijn 2.

Vanaf april 2019 is de eerste uitwissel/oefenavond voor Stap in Bewustzijn een feit. Hoe mooi is het om meer ervaring te krijgen, elkaar te behandelen en te verdiepen.

De cursus Energiek, 10 avonden om kennis en vaardigheden gericht op bewustzijn, je eigen gezondheid en wat je daar zelf allemaal voor kunt doen. Ik doe dit sinds voorjaar 2020. Het is bijzonder om met een groep wekelijks bij elkaar te komen, de ervaringen te bespreken, oefeningen doen, herhalen en uitwisselen. Het is echt te merken wat het effect bij iedereen is.

Kijk bij de berichten bij Home voor de komende data.

Naast de individuele behandelingen werk ik graag met groepen. In een groep worden processen versneld en versterkt voor iedereen die er bij is. Binnenkort meer hierover.

Energetisch Therapeut Sjoukje Koetje

Vertrouwen is een gevoel van onbevangenheid

– Jon Kabat-Zinn