Skip to main content
Energetisch Therapeut Sjoukje Koetje

Mijn naam is Sjoukje Koetje, geboren in Groningen en sinds 1983 woonachtig in Twente, inmiddels al jaren in Borne. Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen.

Vanaf jonge leeftijd ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de mogelijkheden vanuit de natuur en wat er allemaal nog meer is (dan mij werd verteld).  Het anders kijken zat er al vroeg in.

Het anders kijken kwam ook zeker terug in mijn jaren lange werkervaring in de GGZ, als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en de opleidingskant ( Leraar Verpleegkunde).

Vanaf 2024 richt ik me alleen op de praktijk.

Interesse in energetische gezondheidszorg en behandelmethoden, alles naast het reguliere is altijd gebleven. Hierdoor ben ik gewend om klachten in een breder geheel te zien en te behandelen. In de loop van de jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd en altijd wel mensen behandeld.

Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk, HEELVANZELF. De naam geeft in meerdere betekenissen aan waar het om gaat. In mijn praktijk gaan processen snel en diep omdat het op andere bewustzijnsniveau werkt.

We gaan naar de basis waar de klachten ontstaan zijn, daar wordt het opgelost. We hoeven niet te weten waar dat is en wat precies de oorzaak is. De veranderingen zijn snel en groots; dat is genieten!

“Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap”

Lao Tse

Na mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige heb ik de lerarenopleiding Verpleegkunde afgerond, om mij verder te bekwamen in kennisoverdracht. Tot 2023 werkte ik als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in de Geestelijke Gezondheidszorg. Bruggenbouwer tussen de reguliere en complementaire zorg. Ik hoop nog altijd de bruggenbouwer te zijn, nu  werkend binnen de complementaire zorg, mijn eigen praktijk.

Touch for Health met allerlei extra modules en Reiki vormden ooit de basis van mijn energetische behandelingen. In 2008 kwam ik in aanraking met Quantum Touch en de vervolgopleiding Quantum Balance. Deze methode ging over in Touch of Matrix,  hier heb ik (tot 2017) alle opleidingen van gevolgd.

In 2017 heb ik de ”Body&Mind reflex control” cursus gevolgd, werken met hoofdreflexpunten, dit sluit goed aan en ik heb het op mijn eigen manier geïntegreerd in mijn behandelingen. Hier is een eigen methode uit voortgekomen, ontwikkeld samen met Janka van der Lande. Het is passend bij deze tijd en mijn manier van werken; Stap in Bewustzijn.

In lijn met Bewustzijn een nieuwe cursusdag, eigenlijk ontwikkeld omdat er vraag is naar een Psoas cursus. Dat wordt dan ook direct het vervolg!

Bewustzijn is de mogelijkheid voortdurend te ontwaken in en naar meer mogelijkheden, meer keuze en meer leven.

In 2023 kwam ik in aanraking met NRT, Neural Reset Therapy, een nieuwe geavanceerde vorm van manule therapie waarmee je zeer snel en op pijnloze wijze spieren, pezen, littekens of botvlies kunt resetten. De Upper Body heb ik inmiddels gevolgd en pas ik toe in mijn praktijk met veel plezier en ook verwondering. De Lower Body ga ik nog volgen.

Meer informatie over de NRT en de opleiding op de site van Yvette van Groenewegen NRTNederland.

“Vertrouwen is een gevoel van onbevangenheid”

Jon Kabat-Zinn

Naast de individuele behandelingen werk ik graag met groepen. In een groep worden processen versneld en versterkt voor iedereen die er bij is. Binnenkort meer hierover.