Skip to main content

Cursusaanbod

Werk vanuit bewustzijn en verbinding

Ben je op zoek naar een manier om emotionele blokkades op te lossen en te werken aan je eigen welzijn? Of ben je professioneel behandelaar en wil je je cliënten nog beter kunnen helpen?

Heelvanzelf biedt cursussen in energetische therapie aan, geschikt zijn voor zowel behandelaren als zelfheling. De cursussen zijn ontworpen om je te leren hoe je kunt werken met de hoofdreflexpunten op je hoofd om gedragspatronen, overtuigingen en emoties te veranderen.

Aanbod

Naast de individuele behandelingen werk ik graag met groepen. In een groep worden processen versneld en versterkt voor iedereen die er bij is.

Je komt dichter bij jouw kern.

Zet de stap naar:

 • rust en harmonie
 • innerlijke ruimte
 • gezondheid en vrijheid
 • doelgerichtheid
 • inzichten
 • nieuwe, creatieve en verrijkende overtuigingen en vaardigheden
 • ontwikkeling
 • nieuwe tools voor jezelf en anderen

Stap in Bewustzijn
Een cursus(dag) voor jezelf, om jezelf en anderen te behandelen.

Stap in Bewustzijn 1: Palliatieve/Terminale Zorg
Een cursus(dag) voor zorgverleners/mantelzorgers.

Stap in Bewustzijn 2
Een 2 daagse cursus, ook hier werken we met hoofdreflexpunten maar het effect gaat dieper en is hierdoor echt een vervolg op Stap in Bewustzijn 1.

Stap in Bewustzijn: Opfrissen & Versterken
De opfrisser. Een uitwissel- en oefenavond voor Stap in Bewustzijn.

Energiek
Acht avonden om kennis en vaardigheden op te doen, gericht op bewustzijn, je eigen gezondheid en wat je daar zelf allemaal voor kunt doen.

Stap in Bewustzijn

Stap in Bewustzijn

Je ervaart en leert verschillende technieken en processen die ontwikkeld zijn om meer contact met je bewustzijn te krijgen en je bewustzijn te vergroten. Bewustzijn is; wie je bent, want je bent en hoe je doet zonder oordeel. Bewustzijn is de mogelijkheid voortdurend te ontwaken in en naar meer mogelijkheden, meer keuze en meer leven. Je leert meerdere technieken in één dag zoals de meridiaanpunten op het hoofd. Door deze punten aan te raken activeer je het bewustzijn en gaat het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan het werk.

Hoe werkt Stap in Bewustzijn?

Emotioneel belastende gebeurtenissen of trauma’s zorgen er voor dat de sterke gevoelens, die in dat moment ervaren worden, zich vastzetten in het lichaam, en wel in het celgeheugen. Iedere keer als je geconfronteerd wordt met een situatie die bewust of onbewust die specifieke emotie raakt, loopt de energie op dat punt vast. Het is een soort kortsluiting. Door Stap in Bewustzijn hef je deze kortsluiting op waardoor je niet meer vast loopt. Het is een eenvoudige techniek die iedereen snel kan leren, thuis kan toepassen en met verbluffende resultaten.

Stap in Bewustzijn nodigt je uit om jezelf te erkennen. Erkennen wie je werkelijk bent, en om er naar te leven. Zodat je functioneert vanuit de verbinding met Welzijn, Weldoen en Welvaart.

Om thuis een mooie behandeling te kunnen geven krijg je een cursusmap en een geplastificeerd stappenplan mee. Je krijgt een certificaat, om aan te tonen dat jij deze behandeling kunt geven. Behandelaren met een eigen website ontvangen tevens een digitale badge om hun certificatie online weer te geven.

Stap in Bewustzijn 1

Stap in Bewustzijn 1 wordt gegeven als ééndaagse cursus. Je krijgt tools om te werken naar meer bewustzijn, voor jezelf en om een volledige behandeling te kunnen geven. Je leert onder andere de hoofdreflexpunten.

In de meridiaanpunten op het hoofd zijn alle gedachten, ideeën, overwegingen, emoties en houdingen opgeslagen. Wanneer je die punten activeert gaan de hersengolven vertragen wat er voor zorgt dat de gedragspatronen, overtuigingen en emoties vanuit je kindertijd, vorige generaties of andere levens toegankelijk zijn. De energie gaat stromen waardoor alles wat opgehoopt was, los komt en verdwijnt. De verbinding is dan verbroken. Met als resultaat dat je meer present en aanwezig bent in het leven zoals het nu is.

Als je bereid bent om meer vanuit bewustzijn te functioneren, open je de deuren naar alle heling en genezing. Wetenschap laat zien dat de vorm van cellen ovaal wordt als ze worden beïnvloed door negatieve gedachten, gevoelens en emoties, wat kan zorgen voor ziekte en ongemak. De behandeling zorgt ervoor dat de cellen weer hun natuurlijke bolvorm aannemen, dit is heling!

Deze cursus duurt van 10.00 -17.00 uur – inloop vanaf 09.45 uur. Koffie, thee en vegetarische lunch inbegrepen.
Na afronding ontvang je een cursusmap, geplastificeerde stappenplan, certificaat en digitale badge.

Zaterdag 10 maart 2024

Prijs voor Deelname: €195

Aanmelden

  Stap in Bewustzijn 1

  Palliatieve/Terminale Zorg

  Er is een speciale uitvoering van Stap in Bewustzijn voor palliatieve/terminale zorg. 

  Zorgverleners in de terminale zorg weten als geen ander hoe een laatste levensfase gaat en door welke processen de cliënt gaat. De nadruk van deze dag ligt op hoe om te gaan met de angsten en de pijn van de cliënt. We belichten meerdere methodes, naast Stap in Bewustzijn.

  De vaardigheden die je leert, resulteren in:

  • Verlichting of oplossen van pijn
  • Angsten worden sneller en makkelijker losgelaten
  • Alles wat nog verwerkt mag worden door de cliënt wordt Heelvanzelf meegenomen om los te laten
  • De strijd, het verdriet, de woede, onrecht enzovoort… worden aangeraakt. Hiervoor in de plaats komt vrede, kalmte en rust.

  Deze cursus duurt van 10.00 -17.00 uur – inloop vanaf 09.45 uur. Koffie, thee en vegetarische lunch inbegrepen.
  Na afronding ontvang je een cursusmap, geplastificeerde stappenplan, certificaat en digitale badge.

  n.t.b.

  Prijs voor Deelname: €215

  Aanmelden

   Stap in Bewustzijn 2

   Wanneer je de tools uit Stap in Bewustzijn 1 beheerst, ben je klaar voor de volgende stap.

   Stap in Bewustzijn 2 is een krachtige, tweedaagse verdieping op onze eerste cursus en richt zich op de activatie van nieuwe en andere hoofdreflexpunten.

   Hierdoor kan je dieper, langzamer en nog effectiever werken. In deze cursus leer je hoe je kunt werken met de kristallijne punten op je hoofd, die direct verbonden zijn met ons kristallichaam en hormoonstelsel, met name de pijnappelklier en de thymus.

   Tijdens de cursus zal je leren hoe je deze technieken op een veilige en effectieve manier kunt toepassen. Er is tijd voor praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding. Zo zal je een helder beeld krijgen van de technieken en hoe je ze toe kunt passen in je behandeligen en dagelijks leven.

   Je komt bij je blauwdruk, wie je werkelijk bent in de kern. Een bijzondere ervaring.

   Deze cursus duurt van 10.00 -17.00 uur – inloop vanaf 09.45 uur. Koffie, thee en vegetarische lunch inbegrepen.
   Na afronding ontvang je een cursusmap, geplastificeerde stappenplan, certificaat en digitale badge.

   wordt ingepland met de aangemelde deelnemers

   Prijs voor Deelname: €375

   Aanmelden

    Stap in Bewustzijn

    Opfrissen & Versterken

    Een uitwissel- en oefenavond voor Stap in Bewustzijn. Hoe mooi is het om meer ervaring te krijgen, elkaar te behandelen en te verdiepen.

    Je krijgt uitleg en wordt weer op gang geholpen (bij koudwatervrees, als je even denkt hoe doe ik het ook al weer). De nieuwste veranderingen, ontwikkelingen en ervaringen worden gedeeld.

    Je wisselt een behandeling uit. Doordat we dat in een groep doen is het effect altijd bijzonder – dat weet je.

    Altijd een bijzonder gezellige avond, met gelijkgestemden.

    29 februari 2024

    28 maart 2024

    Prijs voor Deelname: €10

    Aanmelden

     Energiek

     De cursus Energiek. Acht avonden om kennis en vaardigheden op te doen, gericht op bewustzijn, je eigen gezondheid en wat je daar zelf allemaal voor kunt doen.

     Tijdens de consulten geef ik regelmatig een oefening mee, al die oefeningen en meer komen samen in deze cursusWe werken met verschillende energetische, zoals bewegings- en ademhalingsoefeningen zodat je eert hoe jij jouw energie in balans kunt brengen en houden. Je leert te werken met het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

     In 8 wekelijkse bijeenkomsten van een uur, in een groep van 5 – 8 personen. Nieuwe oefeningen leren, de ‘oude’ herhalen en uitwisselen wat het effect is.

     We starten  …planning volgt. Wil jij met de volgende groep meedoen?

     Najaar 2024 – 19:00 – 20:00

     Prijs voor Deelname: €100

     Aanmelden

      Mijn kaken gingen los. Ik wist niet dat dit kon. Wat bevrijdend.

      Er kwam licht in mijn keelgebied.

      Ik ging heel diep, veel ruimte en warmte in mijn hartgebied. Ik zong een lied over de zee, ik was in de zee.

      Ik kon uit mijn hoofd blijven, meer naar mijn hart. Niet nadenken, los.

      Ik zag je buik openen en gouden energie naar binnen stromen.

      Ik was gewichtloos, alsof ik zweefde. Blauwe, groene en paarse bollen gingen langs mijn rug langs de energiecentrales.

      Mijn armen werden heel lang en er kwam energie uit mijn handen.