Energetisch Therapeut Sjoukje Koetje

Mijn naam is Sjoukje Koetje, geboren in Groningen en sinds 1983 woonachtig in Twente.
Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen.

Na mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige heb ik de lerarenopleiding Verpleegkunde afgerond, om mij verder te bekwamen in kennisoverdracht. Vanaf  2005 werk ik als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in de Geestelijke Gezondheidszorg. Naast de individuele contacten met cliënten vind ik het bijzonder fijn om groepstherapie en -trainingen te geven. Ik hoop de bruggenbouwer te zijn tussen regulier en complementaire zorg.

Naast mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg, ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de energetische gezondheidszorg en behandelmethoden. Hierdoor ben ik gewend om klachten in een breder geheel te zien en te behandelen. In de loop van de jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd.

Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk, HEELVANZELF. De naam geeft in meerdere betekenissen aan waar het om gaat. In mijn praktijk gaan processen snel en diep omdat het op andere bewustzijnsniveau werkt. We gaan naar de basis waar de klachten ontstaan zijn, daar wordt het opgelost. We hoeven niet te weten waar dat is en wat precies de oorzaak is. De veranderingen die zo snel en groots zijn; dat is genieten.

Vanaf 2017 werk ik nauw samen met mijn vriendin en collega Janka van der Lande, onder de naam De Nieuwe Stap.

Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap

– Lao Tse

Touch for Health met allerlei extra modules en Reiki vormden ooit de basis van mijn energetische behandelingen.

In 2008 kwam ik in aanraking met Quantum Touch en de vervolgopleiding Quantum Balance. Deze methode ging over in Touch of Matrix,  hier heb ik (tot 2017) alle opleidingen van gevolgd.

In 2017 heb ik de Access Bars opleiding gedaan. De Body&Mind reflex control sluit hier goed bij aan om het geheel beter te kunnen integreren in de behandelingen.

Naast de individuele behandelingen werk ik graag met groepen. In een groep worden processen versneld en versterkt voor iedereen die er bij is.

Samen met Janka van der Lande is De Nieuwe Stap tot stand gekomen; het is echt iets van ons samen en voor iedereen die wil veranderen, groeien en leren.

Vanuit meerdere methodes en onze ervaring is een eigen manier van werken ontstaan die Janka en ik steeds verder ontwikkelen. Passend bij deze tijd en helemaal van ons, met onze energie. Stap in Bewustzijn heet de methode. Bewustzijn is de mogelijkheid voortdurend te ontwaken in en naar meer mogelijkheden, meer keuze en meer leven. Stap in Bewustzijn kan als afzonderlijke behandeling gegeven worden maar ook geïntegreerd met andere methodes. Het is heel aangenaam om de cliënt puur met Stap in Bewustzijn, op de behandeltafel te behandelen. Dit is een mix van op diepere lagen werken en ontspannen (rust in hoofd).

Wij bieden Stap in Bewustzijn 1 aan als een 1 daagse cursus. Je krijgt tools om te werken naar meer bewustzijn, voor jezelf en om een volledige behandeling te kunnen geven. We werken onder andere met hoofdreflexpunten.

Wij stappen steeds verder.

Stap in Bewustzijn voor palliatieve/terminale zorg wordt sinds 2019 aangeboden. Het is enthousiast ontvangen. Deelnemers geven aan echt nieuwe tools te hebben en voelen zich minder machteloos. Ze geven aan dat ze hiermee extra zorg voor de cliënten kunnen leveren op een heel ander niveau.

Stap in Bewustzijn 2 biedt een krachtig vervolg op SiB 1. We zijn onder de indruk van het effect. Het past heel goed in deze tijd. Vanaf juli 2019 bieden we dit voor de eerste keer aan.

Inmiddels is Stap in Bewustzijn 3 ook voltooid en komt in 2020 voor het eerst op de agenda. Het is heel bijzonder om dit samen te ontdekken, te ontwikkelen, elkaar uit te dagen en zo tot deze verdieping te komen.

Onze groepsdag heet Stap in Zielsverbinding.  Je maakt kennis met de kracht en intelligentie van jouw eigen systeem, om zo op een eenvoudige en doeltreffende wijze verbinding te maken met jezelf en met anderen. Vanuit de verbinding komen de processen tot stand. Echt een cadeau voor jezelf.

Onze groepsactiviteiten bieden we aan in Nieuwolda en Borne, in overleg kan dit ook op andere locatie.

Janka en ik versterken elkaar op een bijzondere manier. We kunnen door samen te behandelen cliënten hier flink van laten profiteren. Hoe zou het zijn om koppels/stellen samen te behandelen? Of cliënten die terugvallen in oude patronen, waar de saboteurs zich groot maken?

Vanaf november 2017 bied ik  maandelijkse uitwisselingsavonden aan, voor en met collega-therapeuten, in de praktijk in Borne. Onder de naam Better Together!   let op; niet meer standaard op de 2e dinsdag in de maand; wisselende avonden.

Vanaf april 2019 is de eerste oefenavond voor Stap in Bewustzijn een feit. Hoe mooi is het om meer ervaring te krijgen, elkaar te behandelen en te verdiepen.

De cursus Energiek, 10 avonden om je eigen kennis en vaardigheden gericht op bewustzijn, je eigen gezondheid en wat je daar zelf allemaal voor kunt doen. Ik doe dit nu ( voorjaar 2020) voor de eerste keer. Het is bijzonder om met een groep wekelijks bij elkaar te komen, de ervaringen te bespreken, oefeningen doen en  herhalen en uitwisselen. Er is nu, halverwege de 1e reeks, echt te merken wat het effect bij iedereen is. Ik ben nu al trots op de groep!

Kijk bij de berichten bij Home voor de komende data.

Energetisch Therapeut Sjoukje Koetje

Vertrouwen is een gevoel van onbevangenheid

– Jon Kabat-Zinn