Energetisch Therapeut Sjoukje Koetje

Mijn naam is Sjoukje Koetje, geboren in Groningen en sinds 1983 woonachtig in Twente.
Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen.

Na mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige heb ik de lerarenopleiding Verpleegkunde afgerond, om mij verder te bekwamen in kennisoverdracht. Vanaf  2005 werk ik als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige in de Geestelijke Gezondheidszorg. Naast de individuele contacten met cliënten vind ik het bijzonder fijn om groepstherapie en -trainingen te geven.

Naast mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg, ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de energetische gezondheidszorg en behandelmethoden. Hierdoor ben ik  gewend om klachten in een breder geheel te zien en te behandelen. In de loop van de jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd.

Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk, HEELVANZELF. De naam geeft in meerdere betekenissen aan waar het om gaat.

Vanaf 2017 werk ik nauw samen met Janka van der Lande, onder de naam De Nieuwe Stap.

Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap

– Lao Tse

Touch for Health en Reiki vormden ooit de basis van mijn energetische behandelingen.

In 2008 kwam ik in aanraking met Quantum Touch en de vervolgopleiding Quantum Balance. Deze methode ging over in Touch of Matrix,  hier heb ik alle (tot 2017) opleidingen van gevolgd.

In 2017 heb ik de Access Bars opleiding gedaan, Acces Consciousness betekent toegang tot het bewustzijn. Bewustzijn is de mogelijkheid voortdurend te ontwaken in en naar meer mogelijkheden, meer keuze en meer leven. De Body&Mind reflex control sluit hier goed bij aan om het geheel beter te kunnen integreren in de behandelingen. Hoewel het ook heel aangenaam is om de cliënt puur met de 32 punten op het hoofd, op de behandeltafel te behandelen. Dit is een mix van ontspannen en op diepere lagen te werken.

Vanuit de laatste 2 methoden is een eigen manier van werken uitgekomen die Janka en ik verder hebben ontwikkeld. Passend bij deze tijd en helemaal van ons. Stap in Bewustzijn heet de methode.

Naast de individuele behandelingen werk ik graag met groepen. Samen met Janka van der Lande is De Nieuwe Stap tot stand gekomen; het is echt iets van ons samen en voor iedereen die wil veranderen, groeien en leren. In een groep worden processen versneld en versterkt voor iedereen die er bij is.

De groepsdag heet Stap in Zielsverbinding.

Daarnaast hebben we een cursus ontwikkeld Stap in Bewustzijn. Je krijgt tools om te werken naar meer bewustzijn, voor jezelf en om behandeling te kunnen geven. We stappen steeds verder.

Stap in Bewustzijn in de terminale zorg is ons nieuwste aanbod.  Het is enthousiast ontvangen. Deelnemers geven aan echt nieuwe tools te hebben en voelen zich minder machteloos. Ze geven aan dat ze hiermee extra zorg voor de cliënten kunnen leveren op een heel ander niveau.

We werken nu aan een vervolg op Stap in Bewustzijn. We zijn zelf al onder de indruk wat deze nieuwe methode voor effect heeft.

Onze groepsactiviteiten bieden we onder andere aan in Nieuwolda en Borne, maar we kunnen dit in principe overal aanbieden.

Vanaf november 2017 bied ik  maandelijkse uitwisselingsavonden aan, voor en met collega-therapeuten, op de dinsdagavond in Borne. Onder de naam Better Together!

Energetisch Therapeut Sjoukje Koetje

Vertrouwen is een gevoel van onbevangenheid

– Jon Kabat-Zinn